Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 321

Klassiek concertbezoek met voorbereiding - Rossini, Paganinni en Rimski-Korsakov

Klassiek concertbezoek met voorbereiding - Rossini, Paganinni en Rimski-Korsakov
Cursuscode: 321

Voorafgaand aan het concertbezoek wordt het concert behandeld in drie bijeenkomsten zodat u helemaal bent voorbereid. Tijdens deze bijeenkomsten worden de concertonderdelen toegelicht. U krijgt informatie over componist, stijlperiode en historische context. Zo wordt een muziekstuk overzichtelijk, transparant en ‘eigen’, en krijgt u meer gevoel voor compositie, componist en de uitvoerende musici. Na de drie bijeenkomsten bezoekt u het concert, zult u meer in de muziek herkennen en kunt u er extra van genieten.

Rossini Uit La gazza ladra: Ouverture
Paganini Vioolconcert nr 1
Rimski-Korsakov Sheherazade

Rossini met zijn “Diefachtige ekster” laat ons een bruisende ouverture horen, met melodieën die bekend voorkomen. Paganini, de duivelskunstenaar, componeerde een virtuoos vioolconcert. Behalve vrijwel onbespeelbare passages kent dit stuk ook prachtige melodieën. Rimski-Korsakov opent een exotisch sprookjesboek met zijn Sheherazade.

  • Voor de voorbereiding ontvangt u van de docent een informatiemapje. De kosten hiervan zijn in de cursusprijs inbegrepen. 
  • Het concert vindt plaats op zondag 18 april 2021 om 14.15 uur in het Muziekgebouw Eindhoven.
  • De toegangskaarten voor het concert zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. De docente coördineert de gezamenlijk aankoop met een aantrekkelijke korting.

Uw coördinator is Ton Kox 06-55142114

Maandag 22 maart 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 52,50
Mw. (Docent) Treske Bruning
20:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Treske Bruning
(Docent) Treske Bruning
Treske Bruning studeerde schoolmuziek, piano en theorie op de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Treske wil de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. Met Treskemuziek organiseert zij luisterbijeenkomsten en concertinleidingen voor iedereen die meer wil weten van klassieke muziek en voor hen die er al wat ???verder??? mee zijn.