Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 510

Rol, rek relax & herstel

Rol, rek relax & herstel
Cursuscode: 510

Wil je even ontspannen, herstellen van een blessure, actief bezig zijn? Deze cursus is goed voor lichaam en geest.
Je leert wat een juiste lichaamshouding is en hoe je die in het dagelijks leven meeneemt.

Veel ziektes en pijn(tjes) die we "verzamelen" gedurende ons leven kunnen een mechanische oorzaak hebben. Je raakt  gewend aan de manier van "fout" bewegen. Door dit fout aangeleerde bewegings- en ademhalingspatroon te verbeteren help en herstel je het lichaam.

Deze cursus is ontworpen door biomechanisch wetenschapper Katy Bowman. De oefeningen zorgen voor ruimte en balans in gewrichten, spieren en fascia (bindweefsel). Ook ontspanningsoefeningen voor bijvoorbeeld je Psoas en een juiste ademhaling zijn belangrijk om nek, schouder en rugklachten te verhelpen of te voorkomen. De lessen zorgen ervoor dat je je bewegingen en je sport beter en meer in balans kunt uitvoeren. Zónder dat je blessures oploopt vanwege een slechte lichaamshouding of uitvoering. 

  • Je hoeft niets mee te nemen naar de les, er wordt gezorgd voor de nodige materialen zoals kleine balletjes, Pilatesrollen, Pilatesringen, banden, kussens en matten.
  • De lessen zijn geschikt voor iedereen, voor elke leeftijd, niveau of lichamelijke gesteldheid. Voor beginners tot sportfanaten.

Uw coördinator is Ida Lauwers 06-31969450

Donderdag 1 oktober 2020
8 lessen van 0 uur en 50 min aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Mw. (Docent) Nancy van de Munckhof
9:30 - 10:20
Locatie: Pilates Premium Place (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Nancy van de Munckhof
(Docent) Nancy van de Munckhof
“In 2006 ben ik na de geboorte van mijn tweede dochter met pilates begonnen om mezelf weer in vorm te krijgen. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik ook klachten die ik voor de zwangerschap had begon kwijt te raken en dat ik me fysiek steeds fitter en sterker voelde. Omdat ik steeds meer overtuigd raakte van “Een gezonde geest in een gezond lichaam” ben ik de Pilates Link opleiding gaan doen. In de afgelopen ruim 10 jaar heb ik extra trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, waaronder psoas-ontspanning (Liz Koch) , fascia-massage en biomechanisch bewegen (Katy Bowman). Fijn van dit beroep vind ik dat je mensen kunt helpen het maximale uit hun lichaam te halen door inspanning en ontspanning te combineren en af te wisselen.” Diani december 2019: “Nancy is een aanwinst voor Pilates Premium Place. Haar jarenlange ervaring en haar energie zal opvallen in haar manier van les geven zowel op de mat als op de Pilates apparaten.”